Velluters en flames

Un incendi previsible que s’haguera pogut evitar

En Velluters tenim la nostra particular #ZONA0 a pocs metres del Mercat Central, la Llotja y l’esglesia dels Sants Joans. Una zona delimitada per cuatre carrers on podem comptar tres solars recentment inclosos en el RMSER (c/ Viana), un solar public (pl/ la Botxa), un macrosolar a la porta de l’escola Pia, on com peces de dominó cada any cau un nou edifici, dos solars més resultat de rehabilitacions no sabem si parades o fallides (carrers Triador i Torn de l’Hospital) i dues finques senceres buides (c/Viana).

En suma, un camp abonat a les desgràcies.

L’incendi d’ahir al vespre al carrer Editor Manuel Aguilar va ocórrer a les portes d’aquesta #ZONA0, en un edifici modernista construït el 1920, precios al seu temps i ara abandonat des de fa anys. Un mes com tants altres altres d’un Velluters ple de finques ocupades o amb solars sense manteniment, neteja i control com ara els de Pintor Domingo, Murillo, La Carda, En Bany, Balmes, Maldonado, Sant Antoni, Guillem Sorolla, Roger de Flor, Editor Cabrerizo, Palomar, Lope de Rueda, Presseguer, Bisbessa, el super solar Princesa, … Així fins arribar al mig centenar només a Velluters.

Un incendi casual? Bombers i policía cientifica dirán, però previsible, perquè entre tant i tant abandonament no és extrany que passen estes coses.

Pero diguem-ho clarament, els veïns de Velluters ens sentim tan abandonats com aquests edificis d’abans, ens sentim carn de canó per a l’especulació, llestos i degradats a l’espera del millor postor.

Podriem ser un barri on passejar fos un luxe, una immersió en la història de la ciutat amb edificis emblemàtics com el que ahir a la nit es va cremar, que s’ha deixat deteriorar durant decades i que ja dificilment podrem rescatar.

En Velluters volem ser un barri de residents, ple de vida en places i parcs, ple de gent recorrent els seus carrers per passejar, comprar o visitar el taller artesà de la cantonada, o llegir un llibre al parc de Parcent, però tot aixó no serà possible si l’Ajuntament i en concret el Servei d’Urbanisme, no fan alguna cosa més que apagar focs 

Related Images:


Potser també t'agrada