Un lloc per quedar-se

Projectes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València

Presentem amb aquesta exposició el resultat de la primera fase d’un projecte formatiu i creatiu. Ha sigut gràcies a col·laboració a tres bandes entre la Junta de Districte de Ciutat Vella de València, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València i les associacions de veïns i comerciants Amics del Carme i Amics de Velluters.

S’exposen huit projectes presentats per l’alumnat de disseny de l’assignatura Iniciació al disseny paramètric en els quals han observat diversos objectius o aspectes directors que compleixen els projectes presentats:

  • realitzar un disseny efímer.
  • ocupar l’espai públic amb un objecte perible i temporal.
  • utilitzar materials amb la regla de les tres erres: reduir, reutilitzar, reciclar.
  • dissenyar mobiliari urbà pensat per al districte de Ciutat Vella.
  • activar l’espai públic del centre hist ric de València amb un ús social.
  • promoure la col·laboració institucional, acadèmica i veïnal en un projecte comú.
  • estimular l’ús de l’espai públic per part de la ciutadania.
  • executar dissenys de mobiliari urbà que siguen viables comercialment.

Durant el temps d’exposició al Centre del Carme Cultura Contemporània es constituirà un tribunal que avaluarà els projectes i establirà un ordre de projectes guanyadors que complisquen els objectius marcats en quant a sostenibilitat, usabilitat i durabilitat.

El projecte guanyador d’aquesta primera convocat ria serà produït com a objecte únic. Es tractarà com a mobiliari urbà, útil i utilitzable per la ciutadania. S’exposarà en l’espai públic (en places de Ciutat Vella com la del Patriarca, de Viriat o del Pilar) durant el termini establert per a l’ús i gaudi de la ciutadania.

És, doncs, una oportunitat perfecta perquè els i les estudiants de l’Escola de Disseny visibilitzen la possibilitat que els seus projectes i dissenys són viables i que poden executarse per utilitzar-se en un àmbit urbà.

L’acte d’inauguració del divendres dia 01/07 a les 12.30h., comptarà amb la participació de Lucía Beamud, regidora d’Espai Públic; Rosa Esteban, directora de l’EASDV; Joan Gregori, vocal del Consell de Districte de Ciutat Vella; José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i representants de les associacions veïnals Amics de Velluters i Amics del Carme.


Potser també t'agrada