Un lloc per quedar-se en Ciutat Vella: Es presenta el disseny guanyador per formar part de la via pública.


Huí divendres 25 de novembre i amb el lema Enllaços, s’ha presentat el disseny guanyador del projecte de col·laboració entre entitats veïnals, educatives i municipals.La proposta guanyadora ha estat la de l’alumna de l’EADS de València Claudia Cañas Mejuto.

Sota l’auspici de la Junta Municipal de Ciutat Vella donem el pas definitiu per a la instal·lació en l’espai públic del barri de la Xerea del projecte que va quedar guanyador en el procés de selecció previ que va tindre lloc en el CCCC del barri del Carme el passat 1 de juliol.

El banc estarà a la plaça del Patriarca durant els propers 3 mesos i després proposarem una ubicació definitiva a urbanisme

En el jurat hi van participar l’Ajuntament de València a través de la regidora d’Espai Públic Lucía Beamud, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València amb la seua directora Rosa Esteban, l’especialitat d’Interiors de l’EASDV amb la seua coordinadora María Melgarejo, l’associació veinal Amics del Carme amb el seu president Lluís Mira, el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana amb el seu vicedegà Fran Sabater i l’arquitecte parametrista Salva Serrano.

El procés de coordinació tant institucional i de l’alumnat que hi ha participat ha estat a càrrec del professorat de l’EASDV: Lluís Mira i Borderia, professor d’Història i Teoria del Disseny, i Sergio Ferrero Gil, professor de Disseny d’Interiors.

El projecte va sorgir per iniciativa veïnal, amb Amics de Velluters i Amics del Carme amb vistes a dinamitzar l’espai públic sense finalitats comercials ni lucratives sinó socials i col·laboratives. En un primer pas es va fer una exposició dels projectes participants en el Centre de Cultura Contemporània del Carme CCCC inaugurada l’1 de juliol fins el 4 de setembre de 2022.
Ara es presenta el resultat final: mobiliari urbà dissenyat per Claudia Cañas, alumna de l’EASDV en el barri de la Xerea que estarà disponible per al veïnat durant uns mesos.

És el resultat d’un quadrimestre acadèmic molt intens, de treball entre l’alumnat i el professorat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. Dels 8 projectes participants se n’ha escollit un per dur-lo a terme i és el que s’instal·la en la plaça del Col·legi del Patriarca de Ciutat Vella.

El projecte guanyador compleix les propostes del projecte: suposa un disseny efímer, s’ocupa l’espai públic amb un objecte temporal; el mobiliari urbà està pensat per al districte de Ciutat Vella; s’activa l’espai públic amb un ús social; es promou la col·laboració institucional, acadèmica i veïnal en un projecte comú; s’estimula l’ús de l’espai públic per part de la ciutadania i s’executar dissenys de mobiliari urbà que siguen viable comercialment.

Related Images:


Potser també t'agrada