Terrasses descontrolades a Ciutat Vella

 

El veïnat presenta fins a 85 denúncies al Carme, el Mercat, la Seu i Sant Francesc

L’Associació de Veïns i Comerciants Amics del Carme, a través del registre d’entrada de l’Ajuntament de València, ha presentat fins a 85 denúncies, algunes amb diverses reiteracions, per l’ABÚS EN OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC a Ciutat Vella.

Confirmem l’afirmacions fetes per la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de València: “hi ha terrasses hostaleres que ocupen més espai del permés”. Aquesta situació provoca problemes continuats en l’espai públic d’algunes zones de València. En concret a Ciutat Vella, pel fet que la trama urbana del centre històric és particular i la utilitzen no només els residents, sinó també els visitants i turistes: provoca problemes de mobilitat de vianants. Aquesta situació ocasiona moltes molèsties diàries per als residents i, fins i tot, algunes situacions de perillositat: l’espai lliure de les voreres (ja estretes per se) es veu reduït per cadires, taules, pancartes, pissarres, publicitat i altres objectes decoratius de bars, pubs, cafeteries, restaurants, i altres negocis. Que no es puga passar amb un carret de bebé, amb cadira de rodes, amb el carret de la compra, o una parella de persones muscle a muscle per la vorera obliga els vianants a baixar a la calçada, amb les molèsties i el perill que comporta per a la seua seguretat. Hem detectat diversos punts negres a Ciutat Vella: plaça del Tossal, plaça del Negret, carrer de Sant Miquel, carrer del Comte d’Almodóvar, plaça de Rodrigo Botet i plaça de l’Ajuntament.

El veïnat de Ciutat Vella està patint durant molt de temps un abús en l’ocupació del domini públic. I els responsables d’aquesta situació són dos: els hostalers abusadors i l’ajuntament connivent. No és cert, com afirma l’alcaldessa, que l’hostaleria treballe “de forma molt seriosa”. Almenys, no és cert a Ciutat Vella: al nostre districte la situació és completament anàrquica perquè s’incompleix de manera continuada, per gran part de l’hostaleria, l’Ordenança d’Ocupació del Domini Públic en diversos aspectes:

– no existència de marques verdes pintades que delimiten l’espai autoritzat

– taules i cadires fora de les marques verdes

– excés d’ocupació de la via pública pel vol de para-sols i tendals

– col·locació de cossiols, mobiliari, barreres, pancartes, pissarres, estufes, elements decoratius, etc. fora de l’espai autoritzat

– col·locació de la terrassa fora de l’horari permés o amb el local tancat

– addició de taules altes i tamborets adossats a la paret.

La ZAS del barri del Carme va aprovar-se definitivament en 2018, però segueix incomplint-se la seua normativa: l’Ajuntament no vigila adequadament el focus del soroll continuat en alguns carrers.

El soroll mata i María José Català no fa res per posar-li remei.

No s’està actuant per defensar la salut de la ciutadania. S’està condemnant a les persones a un patiment continuat, vulnerant la seua salut, mentre beneficia, en l’espai públic, a la proliferació de negocis privats en la zona de Ciutat Vella. 


Potser també t'agrada