Reunió amb la regidoria d’Espai Públic i Seguretat Ciutadana

 

A la fi del passat mes d’agost ens vam reunir per segona vegada amb Jesús Carbonell. Esta vegada per a tractar temes relacionats amb l’Espai Públic i la Seguretat Ciutadana. El veïnat va fer partícip de les seues demandes a l’Ajuntament de València, que no són exclusivament de vigilància policial, sinó també de tramitació administrativa i del procediment sancionador per incompliment del permís d’ocupació de la via pública.

Este últim tema, l’ocupació de la via pública, i la situació de la Zona 0 en el barri del Pilar (el conegut com a barri xinés) van ocupar la major part del temps i de la preocupació en la reunió.

D’una banda, vàrem fet notar al regidor que Ciutat Vella ha patit en els últims anys una ampliació desmesurada de permisos de terrasses que ha provocat una disminució de l’ús públic i lliure d’eixe espai i una privatització progressiva del domini públic. A més, les terrasses autoritzades, de manera sistemàtica, ocupen més espai de l’autoritzat amb cadires, ombrel·les, pissarres, tamborets i taules. Estes terrasses abusives s’han anat incrementant amb el pas del temps degut a la inactivitat quant a la inspecció i la sanció durant els últims anys per la Policia Local.

Així, el veïnat ha proposat una revisió de l’Ordenança d’Ús del Domini Públic perquè existisquen garanties objectives amb la finalitat d’assegurar que els vianants puguen gaudir amb llibertat de l’ús de l’espai públic que és de tots i de totes elles, així com garantir que no hi haja una acumulació indeguda de gent a les terrasses i es puguen així reduir les contínues molèsties de contaminació acústica que pateixen alguns carrers i places saturades de terrasses o que, per la seua conformació urbanística, no admeten aglomeracions públic.

D’entre les mesures demandades estan:

– Garantir un ample de pas no inferior al 3 metres en tots els carrers de manera que les persones puguen desplaçar-se per elles segures i sense obstacles.

– Deixar sempre lliure d’obstacles almenys el 50% de l’espai de pas per als vianants segons estableix el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella.

– Garantir itineraris per als vianants accessibles amb la revisió d’autoritzacions de terrasses annexes a façanes per a deixar un mínim de 1,80m segons estableix la normativa estatal d’accessibilitat estatal (Ordre VIV/561/2010, d’1 de febrer).

– Establir una autorització de la via pública amb un aforament determinat per un màxim de taules i cadires.

Pel que respecta a Seguretat Ciutadana, s’ha demanat la implementació de la Policia de Barri, amb patrulles pròximes; seguiment dels incompliments de la normativa ZAS del barri del Carme; i activació de la Mesa de Velluters, amb la participació dels responsables de cada àrea o servei: Policia Local, Activitats, Urbanisme, Neteja i Serveis Socials.

Related Images:


Potser també t'agrada