Última reunió de l’any de Consell de Districte Ciutat Vella: les propostes d’AMICS del CARME


Dimarts passat vam tenir la darrera reunió de l’any en què vam exposar la nostra AGENDA i recordem que la terciarització que patim segueix fora de control:

  1. Zona Acústicament Saturada, convocatòria mesa seguiment:

Els horaris de tancament i d’ocupació de la via pública per les terrasses són àmpliament incomplerts.

Les caducitats de les llicències dels locals que porten més de 6 mesos tancats no es tramiten.

I el reforç de vigilància policial que hi hauria d’haver a les nits no existeix

La inseguretat al Ciutat Vella va en augment

Per aquest motiu hem sol·licitat a l’ajuntament la taula de seguiment perquè ens donen explicacions de perquè la ZAS no la compleixen

  1. Àrea de Preferència Residencial (o Turística, segons com es mire)

Comerciants i veïnat sol·licitem que es revise la normativa actual i desapareguen les barreres i limitacions al trànsit de residents i s’amplien les zones de càrrega i descàrrega i es facen complir els horaris.

Hem demanat una radiografia de qui i perquè es multa.

  1. Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella

Amb l’entrada en vigor del darrer PEP, tots els propietaris dels solars haurien de posar fil a l’agulla. El Registre Municipal de Solars (RMSER) és l’instrument que ha de permetre pressionar els promotors perquè construeixen i si no n’hi ha permetre l’expropiació.

Volem saber què pensa fer l’Ajuntament per complir el PEP, per això hem reclamat que informen a la Junta de Districte de quins són els seus plans (si en té, és clar)

  1. Turistificació Ciutat Vella

Ciutat Vella té més apartaments turístics, més terrasses, més desnonaments i més hotels que fa quatre anys. Estem més turistificats, més colonitzats per la indústria del lleure i el turisme.

La sentència recent que ha tombat les limitacions del PEP als habitatges d’ús turístic són una oportunitat per repensar el que s’està fent.

En concret, defensem una moratòria de llicències per a hotels i habitatges turístics, i que s’impedisca que la UE 4 del Mercat (Solar Eixarch) es convertisca en un nou complex turístic en lloc d’habitatges per a 52 famílies com estava previst abans que l’ajuntament venguera la parcel·la.


Potser també t'agrada