Per una peatonalització justa a Ciutat Vella

La peatonalització promoguda per l’Ajuntament de València estarà molt bé per als turistes i visitants, però per als que vivim i treballem aquí és un  permanent mal de cap.

Itineraris impossibles i menys segurs, bucles que no serveixen per res i, sobretot, tràfic excessiu concentrat en carrers com Carda i Murillo.

Per activa i per passiva, li hem demanat a l’Ajuntament que revise el pla de  peatonalització, li hem sol·licitat la convocatòria de la Taula de Mobilitat de Ciutat Vella, fins i tot hem sol·licitat empara al Sindic de Greuges perquè ens retornen la tranquil·litat i puguam tornar a respirar i viure tranquils.

Però ni cas!

Volem un barri per als vianants, per descomptat! Però no així, no a mig fer, no a costa de desplaçar el trànsit de cotxes d’uns carrers a uns altres.

Ciutat Vella ha de ser per als vianants i accessible, sí, però per a tots, no solament per als que estiguen de pas.

No ens serveixen les excuses que si és per les obres del Mercat Central, o perquè falten les càmeres de control del tràsit. Creiem que són possibles plans i mesures alternatives. Volem que l’Ajuntament se sente amb els veïns i veïnes i ens escolte.

Un any després de la seva implantació, l’incompliment dels itineraris és generalitzat. Hi ha senyals de tràsit que han desaparegut i solament es compleix a mig fer els dies que la policia decideix sortir al carrer a posar multes a tort i a dret.

Això no ha de continuar així ni un dia mes, per aquest motiu hem decidit manifestar públicament el nostre rebuig a un pla que asfixia als residents i exigir una peatonalització justa per a tots.

 


Potser també t'agrada