Ocupem la plaça, guanyem el carrer

Un bon grapat de carrers o places del barri són intransitables per la presència abusiva de terrasses, com ara Manyans, Palafox, Pujada del Toledà, Tossal, Sant Miquel o Calatrava (i només per citar algunes), sense que l’Ajuntament faça res seriós per posar remei a l’assetjament quotidià que patim veïns i vianants.

Entrar o sortir de casa, seure en un banc, jugar o passejar pel teu carrer o, senzillament, parar-se a conversar amb una veïna o veí són rutines difícils sinó impossibles en la major part del ciutat vella.

El carrer, l’espai públic, abans lloc de trobada i de veïnatge són ara i mes que res, oportunitat de negoci. Fins i tot el dret a la intimitat, a viure tranquil a casa teva queda supeditat als usos horaris del negoci a la via pública.

Damunt, aquests dies assistim sorpresos a un teatral picabaralla entre regidors que diuen voler limitar la sobreexplotació econòmica del carrer i hostalers que amaguen amb vagues i protestes perquè es vulga limitar el seu dret a la lliure empresa.

Però la realitat és ben diferent, tot i acumular queixes i denúncies de la pròpia policia o dels serveis d’inspecció, a cap dels locals responsables se li retira el permís d’ocupació de la via pública. Fins i tot les escenes d’assetjament i intimidació als veïns o veïnes que s’atreveixen a denunciar de manera individual són cada vegada més freqüents.

Amb una calculada lentitud l’Ajuntament diu que vol posar ordre en la invasió de terrasses i terrisseria publicitària que pateix el barri, però els incompliments (i abusos) són la norma i el procediment sancionador el gran absent.

Acabem amb aquesta permissivitat! Fem sentir la nostra veu

El dret a l’habitatge, el dret a viure dignament en els nostres barris no pot estar sotmès al negoci de l’oci o d’un turisme sense control.

Els col·lectius agrupats al voltant de “Veïnat en Perill d’Extinció”, us convidem a participar en una acció cívica per reivindicar l’espai públic, precisament com a públic i no com a negoci.

El proper dia 9 de juny, dissabte, a partir de les 9:30 vos esperem a la plaça de l’Om a ocupar pacíficament el carrer en un esmorzar de veïns i veïnes per exigir que l’Ajuntament actue decididament contra els que incompleixen un dia si i un altre també les ordenances municipals d’ocupació de la via pública.

Related Images:


Potser també t'agrada