Nadales i llums nadalenques contra la turistificació del centre històric

El veïnat de Ciutat Vella organitza un acte nadalenc al carrer de Dalt / Mossen Sorell, una acció de protesta en contra de l’expulsió de residents del centre històric

La plataforma Veïnat en Perill d’Extinció convoca als residents del centre històric el divendres 17 de desembre a les 20h a una acció de protesta en la qual, aprofitant l’arribada de les festes de Nadal, cantaran nadales reivindicatives i projectaran audiovisuals recordant els múltiples casos d’expulsió de residents viscuts a Ciutat Vella en els últims mesos.

L’acció ha sigut convocada mitjançant el lema “Les nostres cases són les nostres vides, no les regaleu” i un vídeo on es poden veure als tres reis mags recorrent el centre històric i regalant cases a una entitat bancària. Tres reis mags que, al final del vídeo, es descobreix que representen als diferents partits polítics en l’Ajuntament de València i en la Generalitat Valenciana.

Durant l’acció el veïnat de Ciutat Vella cantara nadales tradicionals, adaptant les seues lletres per a denunciar l’especulació present en el barri, l’impacte negatiu del turisme i la contínua expulsió de veïnat. A més a més, a mode d’encesa de llums nadalenques, projectaran una sèrie de vídeos denunciant casos com el de Túria, Caixers o Soguers, que s’han anat quedant sense veïnat a conseqüència de la falta d’acció per part de les administracions públiques.

MANIFEST 2021 Sense Veinat no hi ha barri

Aquesta acció ha sigut organitzada per la plataforma Veïnat en Perill d’Extinció, on conflueixen diferents col·lectius veïnals del centre històric de València que des de 2017 s’organitzen per a fer front a la dinàmica de turistificació de Ciutat Vella i per lluitar pel dret a l’habitatge i a la ciutat. “Estan regalant les nostres cases a entitats bancàries i fons inversors, els veïns de Ciutat Vella estem sent expulsats i l’Ajuntament continua sense fer res” explica una de les membres d’aquesta plataforma.

Related Images:


Potser també t'agrada