Més desnonaments a Ciutat Vella

9 famílies i 2 negocis del Carme en perill d’expulsió

El passat dia 18 de maig les famílies de tot un edifici front al mercat de Mossèn Sorell van rebre en mà una carta a través de l’enviada d’un fons d’inversions que els comminava a abandonar les seues cases en 15 dies. Si no, cridarien el cos de bombers per desallotjar-los.

El motiu adduït és que començaven les obres de rehabilitació de l’edifici per millorar l’eficiència energètica amb nous tancaments de finestres i l’accessibilitat amb la construcció d’un ascensor en el buit de l’escala.

Ni les formes eren les adequades en un cas de finalització de contracte immobiliari, ni els motius adduïts eren certs. Tomás A. M. P., l’advocat que enviava aquesta carta del fons immobiliari resulta que és el mateix que va iniciar el desnonament de 19 famílies en dos edificis del carrer del Túria fa només uns mesos. Sembla que és un modus operandi que és de manual: l’assetjament immobiliari.

En aquest edifici del carrer de Soguers, en ple barri del Carme, hi viu gent amb diverses circumstàncies: algú que fa tres anys que va arribar, altres que duen 15 anys vivint al mateix pis, altres que van entrar amb 4 anys i ara ja estan jubilats, i altres que són descendents de qui fa cent anys ja vivia allí. Cadascú té un tipus de contracte de lloguer diferent: dels anomenats de renda antiga i d’altres actualitzats.

De fons, hi ha dos factors importantíssims: un, que els fons voltor que realitzen aquestes compres no observen la legalitat vigent i tracten les persones com a números que només serveixen per a donar rèdits; i dos, que Ciutat Vella s’està despoblant i el procés de gentrificació galopant que està patint els barris del centre hist ric de València.

L’administració municipal fa oïdes sordes i no ha obert la boca al respecte.

L’administració auton mica s’ha ofert per estudiar el cas i parlar amb els inquilins.


Potser també t'agrada