Mentrestant… Trobada de veïnes i estudiants d’arquitectura

Un diàleg sobre què fer amb els buits o solars de Ciutat Vella

Els solars són espais buits en espera de ser edificats, però mentrestant poden complir funcions alternatives a la d’un buit sense ús que resta vida als residents de l’entorn.

De tot això hem parlat al llarg del dia amb un grup d’uns 40 estudiants d’arquitectura intentant fer un exercici d’imaginació entre els desitjos i les necessitats que plantejàvem els veïns i les possibilitats que ens han exposat els futurs arquitectes. Una jornada enriquidora que ens recorda que hi ha molt per fer a Ciutat Vella.

Hem parlat també del Registre de Municipal de Solares, del deure de construcció dels propietaris a Ciutat Vella, de la turistificació, la nova riuada que assola els barris històrics i, també, de la desídia gestora de l’administració propietària d’un bon nombre de solars.

Però sobretot hem parlat de fer caure murs i obrir els solars amb imaginació i participació ciutadana perquè complisquen alguna funció social útil més enllà de servir d’aparcament improvisat o espais en guaret especulatiu.

Ens resulta impossible resumir aquí totes les aportacions realitzades, però sens dubte ens ha resultat una jornada esperançadora: La degradació urbana que treu el cap per molts racons de Ciutat Vella podria tenir solució.

Related Images:


Potser també t'agrada