Les ruïnes de la Llonja

L’urbanisme de Ciutat Vella en estat d’alarma (1)

A la plaça del Dr. Collado hi ha dos edificis que formen part de l’entorn BIC de la Llonja de Mercaders, els seus soterranis formaven part del sistema d’emmagatzemar utilitzat pels mercaders.
 
Dos bells edificis que des de fa dècades comparteixen un greu estat de degradació. En un d’ells les dos plantes superiors van tindre que ser demolides de manera que està escapçat i amb un cobriment provisional.
Comparteixen també un projecte de restauració que hauria de conduir a la restitució i rehabilitació integrals.
 
En l’actualitat, superats els temps més durs i restrictius de la pandèmia, amb el sector de la construcció en ple funcionament, no es justifica que els treballs de restauració continuen parats.
 
L’edifici nº3 apareix escapçat com sempre, el nº2 tapat amb un lona que anuncia una rehabilitació paralitzada i una tanca metàl·lica provisional en planta baixa completa el panorama.
 
Considerem que no és acceptable que, després de tants anys (decades), edificis de l’entorn de la Llonja continuen en eixe estat de degradació i que és urgent la represa de les obres.
 
Es per això que hem demanat a l’Area d’Urbanisme que dirigeix Sandra Gòmez, la represa dels treballs de restauració iniciats i, sembla, que oblidats.
 
Una vegada mes, la suposada protecció del Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella a estos dos rellevants edificis li serveix per a ben poc

Potser també t'agrada