Els apartaments turístics, malgrat la pandèmia, segueixen sent un mal de cap per als veïns de Ciutat Vella


Al carrer En Sendra un edifici complet es dedica al lloguer d’apartaments turístics tot i que el seu ús hauria de ser residencial. Un edifici que no té llicència de fi d’obra i on els veïns confrontants pateixen les molèsties d’uns equips de climatització que els fan la vida impossible.

Al carrer Navellos, una planta sencera d’un edifici s’ha transformat en 14 habitacions d’apartaments turístics afectant l’estabilitat del propi edifici. També a l’avinguda de l’Oest ens trobem amb un cas similar i un altre mes al carrer Serrans.

Però què fa l’Ajuntament? Aquests casos, des de fa ja temps, han estat fart denunciats per veïns, per comunitats de propietaris i per Amics del Carme però l’Ajuntament no resol com hauria: Paralitzant les obres o la pròpia activitat.

Són casos d’escàndol, però no els únics. En tot cas són un bon exemple de la desprotecció que pateix la vida quotidiana dels seus veïns i el propi patrimoni.

Amics de l’Carme seguim exigint que l’Ajuntament, en particular al servei d’urbanisme, facen front a aquesta xacra que pateix Ciutat Vella que és un greu factor de gentrificació. Reiterem la nostra proposta per inspeccionar l’activitat de no menys 800 habitatges d’ús residencial buides o dedicades a l’activitat turística en lloc de donar aixopluc a veïns i veïnes


Potser també t'agrada