L’assemblea general d’Amics del Carme evidencia el setge al veïnat

L’assemblea general d’Amics del Carme del passat 15 de febrer va servir, a més de fer balanç de les activitats acomplides durant aquest últim any, per a evidenciar una vegada més el setge al veïnat que s’està produint des de fa uns quants anys i amb governs de diversos colors. Aquest setge no és només dut a terme pels polítics que haurien de fer del veïnat bandera, sinó també de les associacions i empreses hostaleres que pensen que l’espai públic és un espai més del seu negoci, pagant (privatitzant l’espai públic) o el que és pitjor, traient benefici sense pagar.

Les principals queixes del veïnat continuen sent la turistificació, l’espai públic i la gentrificació de Ciutat Vella.

– El descontrol amb els apartaments turístics, que per moltes campanyes publicitàries que faça l’ajuntament, continuen sent un focus de malestar veïnal pels problemes d’incivisme de molts dels turistes que ens visiten.

– L’ocupació indiscriminada de l’espai públic per part dels hostalers, on les terrasses continuen augmentant fins i tot en zones acústicament saturades i on l’ordenança diu que no se’n poden autoritzar més.

Les voreres “minvants” estan sent envaïdes per artefactes de tot tipus que impedeixen el vianant desplaçar-se amb normalitat pel barri, havent-hi en moltes ocasions de baixar a la calçada.

Si a això afegim que des del canvi de la normativa de l’APR es constata un augment del trànsit rodat a Ciutat Vella, els carrers s’han convertit en un perill per a veïnat i visitants.

– Incompliment de la normativa municipal per part del mateix ajuntament, que està permetent una vulneració de la mateixa en permetre que s’agreguen edificis a Béns de Rellevància Local.

– L’autorització de més edificis dedicats a hotels, a les autoritzacions de Casa Vella i els Palaus dels Exarchs, s’han sumat ara una nova llicència per a un hotel de 71 habitacions a Guillem de Castro i una altra al carrer Mestres.

Les escasses promocions per a habitatge que s’estan realitzant a Ciutat Vella tenen preus i condicions exorbitants que fan que finalment pensem que acabaran convertint-se en pisos de lloguer turístic. L’última promoció, en el carrer de Dalt núm. 19, oferta estudis de 26,42 m2 útils per 252.500 € + IVA.

Aquestes desmesures fan que el veïnat tinga la sensació d’estar assetjat per un turisme sobredimensionat i excessiu, uns hostalers insolidaris amb el resident i una administració municipal que un dia anuncia una cosa i l’endemà la contrària i no sembla molt bé cap on tirar.

Related Images:


Potser també t'agrada