L’Ajuntament implanta la recollida de residus amb plataforma mòbil en Ciutat Vella nord i d’arreplega porta a porta per a comerços i restaurants

Es tracta de substituir els contenidors actuals per plataformes mòbils de contenidors a la zona nord dels barris del Carmen, la Seu i La Xerea. Aquestes plataformes van a ser col·locades cada dia des de les 19:00 a les 23:00. D’aquesta manera aquestes zones quedarien lliures d’aquest mobiliari durant la major part del dia, millorant l’estètica i higiene dels carrers.

Les 15 plataformes Mòbils estaran disponibles tots els dies en els ubicacions de al carrer de Nàquera, plaça dels Cecs, carrer de Samaniego, plaça de Nules-Comte d’Almodóvar, plaça dels Crespins, carrer dels Trinitaris, plaça de Sant Esteve, carrer de la Concòrdia, carrer de la Mare Vella, plaça de l’Àngel, carrer de la Vall de Crist-els Serrans, plaça de la Santa Creu, plaça de l’Arbre-Sant Tomàs i carrer de l’Pare d’Òrfens-Damià Forment.

La zona d’actuació és petita. Hi van 15 plataformes que esperem cobreixin bé les necessitats que té el barri d’aquest servei. A part, hi haurà un servei especial de recollida de residus per a comerços, bars, restaurants, institucions, etc., que generen quantitats importants de residus. Cal tenir present també que el servei actual de contenidors a la ronda de trànsits es manté (Blanqueries, Comte de Trénor, Pintor López, etc).

L’opció que es planteja té els seus riscos d’acceptació però per la reduïda extensió que cobreix pot ser una experiència pilot molt útil. El canvi a un horari limitat dels contenidors pot plantejar molèsties importants en alguns casos (persones grans, o malaltes ateses per cuidadors durant unes hores a el dia). Aquests hauran de demanar la col·laboració d’un veí, o que el cuidador es desplaci als contenidors fixos en els límits de barri.

És tracta d’un model que s’aplica a altres ciutats com Palma, i que incrementa la separació de residus, disminueix la contaminació acústica, facilita la maniobrabilitat dels vehicles de transport i millora el paisatge d’aquesta part del centre històric de la ciutat. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat en la presentació de la campanya que “l’experiència de Palma ha Estat Molt reeixida i ha disparat els Taxes de reciclatge de residus a un 70%”.

1 Comentari
 • Amics del Carme
  says:

  Bona vesprada,
  Soc un veí que viu al Carme.
  Escric al respecte del nou sistema de recollida de residus que s’instaurarà en les properes setmanes a la zona Nord de Ciutat Vella.
  Com a veí, volia manifestar-los la necessitat de que els hostalers, propietaris de bars, restaurants i locals d’oci s’impliquen i respecten este nou sistema de recollida.
  Estic detectant des de fa molts de temps que alguns dels locals no disposen de contenidors propis per al seu reciclatge i dipòsit de residus per a la posterior recollida porta a porta. En el pitjor dels casos i, per desgràcia, en moltes ocasions, les activitats econòmiques abans mencionades utilitzen els contenidors destinats a l’ús excusiu del veïnat. Com a conseqüència, els contenidors es saturen de seguida i el següent pas és dipositar les deixalles al carrer, produint brutícia i un efecte que precisament ara es vol evitar amb el nou sistema de recollida amb contenidors mòbils. Per no parlar de les hores en què moltes vegades són dipositats els residus: passades la una i les dues de la matinada, produint així una contaminació acústica més que considerable.
  Si no s’implica als hostalers, restauradors i propietaris de locals d’oci, la implantació del nou sistema serà un fracàs ja que les zones on s’instal•laran les plataformes de contenidors mòbils es convertiran en abocadors incontrolats, produint un efecte contrari al que s’està buscant i que ja ha passat anteriorment en algunes illes de contenidors.
  Per això, demane una campanya específica de conscienciació i inspecció a les activitats econòmiques més amunt mencionades. Per favor, si fan esta campanya, que siga en horari de vesprada nit, serà quan localitzaran als propietaris de bars, restaurants, locals d’oci i altres activitats.
  Si jo que sóc un simple veí, tinc detectat un mal ús i una ausència de contenidors propis en alguns dels locals dels carrers Concòrdia, dels Borja, Bisbe en Jeroni, Cavallers i Serrans, amb més motiu, l’Ajuntament de València, amb la Policia Local i els serveis d’inspecció al seu servei, no hauria de tindre major dificultat.
  Espere que esta proposta contribuisca a tenir una ciutat més néta.

  Saluracions,


Potser també t'agrada