Amics del Carme demana una mesa de treball amb la Policia Local i Activitats

L’abús que es fa dels carrers i places de l’Carme és cada vegada més gran, i l’actuació de l’ajuntament cada vegada més irresponsable. Així l’hi hem explicat a Lucía Beamud, la nova regidora d’activitats i espai públic

Ja no sabem com dir-li a la nova regidora que la situació actual és insostenible i fins i tot perillosa. Li hem aportat nombroses fotografies, totes elles recents, que evidencien que el problema de la sobreexplotació de l’espai públic va en augment. Al conegut problema de saturació de terrasses i de tot tipus de terrisseria a la via pública (problema que ella segueix augmentant i no corregint, incomplint la ZAS), s’afegeix ara el comportament cada vegada més desvergonyit del repartiment de begudes i mercaderies a qualsevol hora i en qualsevol lloc. Les fotografies aportades són documents que donen fe d’això: patis de veïns, places de vianants, jardins, qualsevol lloc val per deixar el camió i posar-se a repartir a qualsevol hora del dia o de la nit, mentre tant els espais logístics de càrrega i descàrrega són utilitzats com a aparcament oportunista amb servei de gorretes inclòs.

Ens preguntem perquè serveix peatonalitzar, reduir el trànsit de vehicles, si després el servei d’activitats no exerceix una tutela efectiva sobre l’abús que es fa de l’espai públic. El problema no és només de la policia, i molt menys de la policia a peu de carrer. És un problema de desgovern, o millor dit de pèssim govern municipal. Ens diu la regidora que ella només reparteix les llicències de conduir, si després es condueix malament no és el seu problema: Vegem Sra. Regidora, de qui depèn el règim sancionador? Qui té la responsabilitat de tramitar les denúncies de la policia? No serà vostè per casualitat.

Li hem demanat a Lucía Beamud que torne a convocar la taula de treball sobre espai públic, que reprenga els treballs entre la Federació d’Hostaleria, Federació d’AA de Veïns i Policia Local, Espai Públic i règim sancionador. Cal un pla d’acció per tornar carrer als vianants i molt especialment als seus veïns. La situació actual de carrers i places privatitzades per les terrasses, d’entrades inaccessibles, de circulació de vianants impossible s’ha d’acabar d’una vegada per totes.

Moltes veïnes i veïns es pregunten en què es distingeix la gestió de l’espai públic que feia el PP de la que avui fa l’Ajuntament, la resposta és ben senzilla: en res, i als fets ens remetem

La defensa el caràcter residencial de barri, la protecció de la salut dels seus veïns, ara per ara, amb aquest ajuntament no passa de ser una mera retòrica, una música d’orguenet que fan sonar quan els convé però que no es concreta en res tant si parlem de l’espai públic com si parlem de solars o apartaments turístics..


Potser també t'agrada