La pandèmia no frena la prostitució al carrer Viana i a l’avinguda de l’Oest mentre l’Ajuntament fa cas omís a les denúncies dels veïns que no poden ni sortir al carrer


El carrer Viana de València segueix amb una activitat podríem dir que frenètica. De res serveixen els lemes “ni pagues, ni calles” que publicita l’Ajuntament, ni l’ordenança municipal que prohibeix exercir la prostitució a la via pública, ni la declaració de l’estat d’alarma sanitària, fins ara l’únic efectiu és la permanent vigilància policial que intermitentment dissuadeix puters i proxenetes de fer els seus tractes al mig del carrer.

Però això no necessàriament hauria de ser així. Si l’Ajuntament complís amb la seva obligació d’atendre les denúncies dels veïns i tramitar els atestats de la policia local, podria decretar el tancament cautelar del prostíbul que ara mateix segueix a ple rendiment i que és el focus entorn al qual gira la prostitució al barri de Velluters. Els veïns estan més que farts d’apel·lar la protecció de la policia com a últim recurs davant la desídia municipal que no tramita una resolució de tancament que fa mesos s’hauria d’haver produït.

És incomprensible que bars i discoteques estiguen tancats i que aquest més que probable focus d’infecció segueixi consentit per l’ajuntament, és inaudit que es propose tancar platges i parcs i es mire a una altra banda quan es parla de frenar la prostitució al centre de València .

La presència policial està resultant l’única manera de frenar aquesta activitat a la via pública, però és trist pensar que bé podrien estar fent altres tasques més útils socialment si les regidories d’activitats i urbanisme complissen amb la seva obligació d’impedir que els carrers de Velluters sigan un soc de mercadeig sexual.


Potser també t'agrada