La Muralla Islàmica als solars del Carme

Hui hem fet la segona de les visites guiades de l’acció SOLARS I MEMÒRIA

Hem recorregut la muralla islàmica que serpenteja entre els carrers de la part del Carme veïna a les Torres de Serrans, hem seguit un rastre que sovint es confon, es mimetitza, amb els murs i fonaments de les cases que surten al pas.

Hem visitat els solars que deixen al descobert les empremtes del que un dia va ser el sistema defensiu de la ciutat de la mà de Cesar Guardeño i de Victor Cantero que ens han guiat al passeig i ens han explicat històries sobre la gent que va viure a el que són ara buits.

El propòsit d’aquesta acció ha estat de nou contar històries sobre els solars que esquitxen tota Ciutat Vella, molts amb més de 40 anys, ruïnes que fa tant de temps que ja formen part del paisatge com una cosa natural, amb els seus arbres i palmeres , de fet hi ha veïns, els mes joves, que no coneixen un altre paisatge.

Volem cridar l’atenció sobre que en realitat aquestes tàpies i aquests buits són anomalies urbanes que tenen un mandat d’edificació.

Aquest és precisament el propòsit d’aquest itinerari, viatjar al passat, indagar sobre el seu origen i sobre el seu estat actual per imaginar-ne el possible futur, pensar-hi com una cosa necessàriament en trànsit i provisional.

Related Images:


Potser també t'agrada