Redisseny urbà al CCCC

Projectes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València

El centre històric de València presenta una important concentració d’equipaments i de dotacions que estan al servei de la ciutadania. Té una realitat cultural molt activa i diversa.

Des de l’associacionisme veïnal i en col·laboració amb el professorat i l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASDV) s’ha procedit a REDISSENYAR LA PLAÇA DEL CARME per ser un dels lloc emblemàtics del barri i en connexió amb l’escola de disseny.

El plantejament etra una remodelació completa de la plaça del Carme per millorar la usabilitat dels espais existents i crear-ne de noves que siguen compatibles amb la vida diària del veïnat resident. La proposta ha anat endavant amb el treball dels professors de l’EASDV Carlos Soler Gómez, Mercè Coves Medina i Lluís Mira i Borderia.

Aquesta és una plaça de les més representativies per als residents del barri del Carme i de tot el districte de Ciutat Vella. La plaça té una consideració d’usabilitat diferent a altres grans places de Ciutat Vella que són lloc habituals amb perspectiva de ciutat. En aquest cas, la seua perspectiva és de barri.

El disseny d’espai públic és una disciplina que actualment gaudeix d’un gran interès per part de la societat, i es pot abordar des de perfils acadèmics i professionals molt diferents. En la EASD València, hem apostat pel nostre alumnat, ajudant-lo mitjançant aquesta assignatura a descobrir el món del paisatgisme i del disseny d’espai públic. Els resultats han sigut molt satisfactoris. Degut a l’experiència prèvia del nostre alumnat en el disseny a xicoteta escala, la cura pel detall, la creació d’atmosferes i la utilització subtil de textures, colors i materials; els estudiants de Disseny d’Interiors i de Disseny de Producte de la EASD, han demostrat ser professionals molt competents per a abordar aquest tipus de projectes des d’un punt de vista molt interessant.

L’exposició s’inaugura el dimarts 27 de juny, a les 11.00h al CCCC i romandrà oberta fins el 23 de juliol de 2023.

Aquesta és, doncs, una altra oportunitat per a les tres institucions dotacionals implicades (acadèmica i cultural) per connectar amb el teixit social dels residents dels barris més propers a elles. Suposa un compromís de col·laboració ciutadana i institucional.

També serà una oportunitat perfecta perquè els i les estudiants de l’Escola de Disseny puguen veure materialitzat el seu treball projectual i l’aplicació dels seus coneixements, destreses i competències adquirides en quest any escolar: transformar el paisatge un entorn urbà monumental per millorar la vida quotidiana dels residents.


Potser també t'agrada