Fins i tot els solars se’ns vénen abaix a Ciutat Vella


No és el primer, lamentablement tampoc serà l’últim. Les parets d’aquest vell solar del carrer de Dalt s’han ensorrat per la pressió dels arbres que creixen al seu interior. Ailants que al llarg dels anys han pres carta de naturalesa fins convertir l’interior de l’solar en un frondós bosc que, de ben segur, faria les delícies de qualsevol xiquet.

Fins i tot els solars es vénen abaix, no només les cases en ruïnes són les que s’enfonsen a Ciutat Vella, és el barri sencer. Els anys i anys d’abandonament passen factura. Però què fa l’Ajuntament? Aquesta és la pregunta que ens fem veïnes i veïns.

Pel que sabem ben poc, i això que set anys de govern de la tan desitjada esquerra se suposa que haurien de donar per a molt. Doncs no.

Mentre Sandra Gomez dóna conferències entusiasmada amb les superilles i la ciutat dels 15 minuts, mentre Giuseppe Grezzi predica les bondats d’una mobilitat sense cotxes, els solars s’enfonsen, els habitatges no es construeixen i les terrasses abusen àmpliament de l’espai arrabassat als cotxes .

Silenciosament Ciutat Vella, com aquest solar, s’enfonsa. Els veïns són expulsats de les seves cases quan no per descarats desnonaments, pel soroll, la brutícia o la violència.

Ciutat Vella es dessagna, recentment ens hem assabentat que l’estudi d’arquitectura Vetges Tu, arrelat a Ciutat Vella pràcticament des de la seva fundació també ha estat desnonat, com Le Monde Diplomatique o Casa Americana. Veïns, comerciants, professionals, tots som lenta silenciosa i inexorablement substituïts per apartaments turístics i hotels, per gent que estarà permanentment de pas, que no farà barri i que només donarà de menjar als quatre llestos de sempre i arruïnaran a la resta.

Això és el que està sembrant aquest Ajuntament, mentre ens canten milongues sobre projectes fantasmals.


Potser també t'agrada