Reunión con la Concejalía de Movilidad

Amics del Carme es reuneix, finalment, amb Jesús Carbonell per tractar les millores a aplicar en l’APR “Ciutat Vella Nord”

L’Ajuntament de València ha accedit finalment a reunir-se amb el veïnat del barri del Carme, dos mesos després d’anunciar una ronda de contactes amb entitats veïnals i comercials. Estem agraïts que finalment ens puguen rebre.

Nosaltres anem amb una proposta de millora de l’APR, que en cap cas és una proposta d’apagar les càmeres i fer una crida per a augmentar més encara el trànsit furtiu, oportunista i abusiu. No és saludable que Ciutat Vella estiga reblida de vehicles als carrers.

El centre històric i monumental de València es mereix un tracte més respectuós. I per això va sorgir el temor quan vam escoltar María José Català que, en campanya, prometia apagar les càmeres si era electa alcaldessa (ho va dir el març passat).

Tots sabem els anys que ha costat implementar un sistema per pacificar el trànsit al centre històric i reduir sorolls, pol·lució i molèsties. Aquesta va ser una proposta ciutadana de 2015 en els pressupostos participatius, i seria deshonest que l’ajuntament sostraga i elimine una proposta ciutadana votada i escollida pel veïnat. Amics del Carme ha preguntat al veïnat de l’associació i l’opinió més generalitzada sobre l’APR és que funciona molt bé i que els residents estan contents amb el sistema i la zona verda. Però com que no és un sistema perfecte, proposem millores.

En primer lloc, la proposta que li traslladarem al regidor Jesús Carbonell és que les càmeres no s’apaguen: no seria raonable. El sistema funciona i així ho demostren les estadístiques a les quals hem tingut accés: a data 11 de juliol hi ha un 8% de vehicles que circulen que són sancionats per accedir a l’APR de forma irregular. I açò és com els radars: si comets una infracció, darrere ve la multa. No hi ha més misteri.

En segon lloc, està clar que cal una revisió dels permisos que rebaixe el percentatge de vehicles no residents, i les dades ho confirmen. Actualment, hi ha uns 44.000 vehicles autoritzats, dels quals només el 9% són de residents. Açò ens posa en alerta de manera clara que el triatge d’autoritzacions no funciona bé. Si és una Àrea de Prioritat Residencial, com és que els vehicles residencials siga una xifra tan resigual com un 9% del total. No es poden admetre més autoritzacions no residencials.

En canvi, i com a tercera proposta, cal ampliar la superfície de l’APR i de permissos a residents. Per això demanem la incorporació de més càmeres que servisquen per a reduir el trànsit i fer carrers més amables. Els punts que caldria incorporar són: la plaça dels Furs i els carrers del Pintor Sarinyena (al barri del Carme) i el carrer del Pintor Domingo (al barri del Pilar).

La quarta proposta és el control de vehicles comercials que, segons la normativa vigent, només poden operar en un horari determinat. Cal disciplinar aquells vehicles que accedeixen a l’APR fora de l’horari autoritzat. En últim lloc, cal un control eficaç i rigorós del trànsit intern que actualment la Policia Local no realitza. El veïnat, que compleix rigorosament la normativa i els requisits per a circular i estacionar on viu, veu que sovint no pot fer-ho per la quantitat de vehicles que hi ha estacionats en l’APR de forma irregular: no és apropiat que la Policia Local faça els ulls grossos davant la vulneració de les ordenances municipals.

En resum, la proposta d’Amics passa per NO DESCONNECTAR les càmeres, a més de:

  • revisió dels permisos que rebaixe el percentatge de vehicles no residents
  • ampliar superfície APR i addició de 3 càmeres de control: plaça dels Furs, carrer del Pintor Domingo i carrer del Pintor Sarinyena
  • control d’horaris per a vehicles de càrrega i descàrrega segons normativa de mobilitat a través de les càmeres d’identificació de matrícules
  • transparència en dades que ajude la gestió del sistema i informar la ciutadania. – més campanyes informatives i una senyalització més clara i certera;
  • control d’horaris per a vehicles de càrrega i descàrrega segons normativa de mobilitat a través de les càmeres d’identificació de matrícules;
  • implicació de la Policia Local en el control de vehicles dins de l’APR i en la zona verda d’estacionament residencial. 

Related Images:


Tal vez también te interese