Mestalla, Port i Turisme a debat en el primer ple de la Federació d’Associacions Veïnals de València des de l’inici de la pandèmia

La FAAVV va proposar a totes les associacions veïnals reflexionar sobre l’estat de l’habitatge i de l’espai públic a cada barri i acordar un pla d’acció en defensa de la ciutat, de el dret a no ser expulsats de les nostres cases, de el dret a ocupar lliurement el carrer.

«Hem de donar visibilitat al que passa en els nostres barris i promoure una resposta de ciutat per fer-los front».

La FAAVV exigirà a l’Ajuntament que, un cop passe la pandèmia, les terrasses tornen a les seues dimensions anteriors a la COVID-19. A més, altres propostes que el moviment veïnal està tractant de fer arribar al consistori són impedir la venda d’immobles d’ús residencial per a usos hotelers; un pla d’acció contra els habitatges d’ús turístic (VUT) il·legals; un acord de ciutat sobre l’ús equitatiu de l’espai públic; donar un impuls a l’Observatori de l’Oci i del Turisme; i l’elaboració del Pla de Recursos Turístics de la ciutat (PIAT, art. 27 Llei Turisme).

Des d’Amics del Carme, i en diàleg amb altres associacions i col·lectius veïnals del districte de ciutat vella, es va intervindre per demanar en el plenari empar i cobertura a la Federació d’Associacions front al procés de despoblació que està patint el nostre districte a conseqüència de l’augment d’hotels i apartaments turístics. Aquest efecte negatiu que pateix Ciutat Vella està estenent-se com una taca de chapapote a la resta de districtes: Poblats Marítims, Extramurs, Russafa, etc., hem de demanar responsabilitat als visitant a través d’un impost turístic, i hem de demanar a l’ajuntament la promoció d’un turisme sostenible de veritat, i no de fotomatón.

Si no volem tornar al model de creixement exacerbat que teníem abans de la pandèmia, cal control i mesura.

Al barri del Mercat volen fer un hotel-resort de 10.000 m2. Volem que la Federació ens ajude a que el projecte inicial que era construir 50 habitatges per a 50 famílies, es puga realitzar. Creiem que cal reorientar el model turístic i no convertir el centre històric de València en un parc temàtic. Un model extractiu no és el convenient per a la bona convivència i l’estabilitat econòmica dels barris.

Els barris es fan amb residents. Els visitants ajuden, però sense residents, Ciutat Vella serà un decorat.


Tal vez también te interese