Entitats de Ciutat Vella convoquen una campanya per penjar pancartes als balcons contra l’expulsió de veïns i veïnes

Amb aquesta acció volem expressar el malestar del veïnat perquè, els barris del centre històric, i no només del centre, estem patint l’expulsió constant de veïnes i veïns per tres motius principals: el desmesurat augment dels lloguers i la no renovació de contractes; la compra descontrolada d’edificis per a ús turístic i els problemes de convivència que s’estan generant, així com la falta de polítiques locals per promoure la permanència i augment de residents.

Al local d’Amics del Carme, hem començat a repartir pancartes, hem d’aconseguir que tant l’Ajuntament com el Govern de la Generalitat deixen d’ignorar o minimitzar aquest gravíssim problema. Hem d’aconseguir que, per exemple, la futura Llei de Turisme i Hospitalitat, actualment en tràmit parlamentari, contemple mesures concretes per frenar els lloguers turístics en habitatges d’ús residencial, o que la moratòria d’obertura de nous hotels, aprovada per l’Ajuntament, aplegue també als apartaments turístics.

La campanya la promouen veïnes i veïns de Ciutat Vella i col·lectius ciutadans com Ciutat Vella Batega, el Col·lectiu de Mares i Pares de Ciutat Vella, Escoltem Velluters, Endavant Ciutat Vella, la Plataforma de la Muralla, El Punt, Ca Revolta, i associacions de veïns com Amics del Carme, la Boatella i el Palleter. Comptem amb el suport a nivell de ciutat de la xarxa Entre Barris.

T’esperem!


Tal vez también te interese