El nou sistema de recollida del residus a Ciutat Vella en ple funcionament


Dos mesos després de la seua posada en marxa, podem dir que el programa pilot del nou sistema de recollida del residus a Ciutat Vella Nord està en ple funcionament.

El nou sistema de recollida de residus, basat en plataforma de contenidors mòbils de 19h a 23h, era l’esperança per a tindre un paisatge urbà més nét, un barri més salubre i també places i carrers amb menys sorolls. I este és el motiu pel qual, des de l’Associació Amics del Carme, sempre ens hem posicionat a favor d’aquest sistema.

Tanmateix, a mesura que passen els dies, les nostres esperances van convertint-se en desesperació. El motiu? L’incompliment sistemàtic de les normes per part dels hostalers.

Cal recordar que les plataformes mòbils són d’ús exclusiu per al veïnat, tenint els hostalers l’obligació d’autogestionar-se amb contenidors propis els seus residus i encarregant-se l’Ajuntament de recollir els mateixos mitjançant el sistema de porta a porta. Ens estem trobant, amb la passivitat de sempre per part de l’Ajuntament, que els mateixos que gaudeixen de terrasses abusadores i sorolloses, ara també estan dispostos a utilitzar l’espai públic, el de totes i tots, les places i carrers de la ciutat, per a guardar els seus contenidors. També, per descomptat, a utilitzar les plataformes mòbils quan els vinga de gust.

Com a conseqüència, tenim els carrers plens de contenidors i de fem, que haurien d’estar custodiats a l’interior de bars i restaurants. I com no, tot el soroll que calga a l’hora de dipositar vidres en les plataformes del veïnat, o bosses de fem per fora o damunt les plataforma.

No entem la passivitat de l’Ajuntament davant estes actituds incíviques que no fan més que perjudicar la implantació del nou sistema de recollida de residus, perjudicar l’estat dels nostres barris i perjudicar el benestar del veïnat.

Per a quan accions contundents perquè es respecten les normes? Tant li costa saber a l’Ajuntament qui està incomplint? Amics del Carme ho tenim clar, fins i tot amb material gràfic. Per què no se’ns convida a les reunions de l’Ajuntament amb els hostalers per a implantar este nou sistema i poder exposar el punt de vista dels residents? Estem parlant d’una nova cessió a bars i restaurants eliminant el sistema de porta a porta?

Demanem mesures a l’Ajuntament per a poder recuperar l’esperit d’este nou sistema de recollida: carrer més nets, més salubres i menys sorollosos. Demanem també als hostalers que s’impliquen en el benestar del barri que acull els seus bars i restaurants: no pot ser que sobre l’espai públic i residents recaiga tot el seu negoci: taules, cadires, contenidors amb les conseqüents deixalles i sorolls


Tal vez también te interese