BUCLES, una mala solució al trànsit dels cotxes «no residents» que penalitza els veïns

Passats 3 mesos des de la implantació de la segona fase del «mal anomenat» pla de mobilitat de Ciutat Vella hem sol·licitat formalment la desaparició dels bucles que dificulten el trànsit interior i que se senyalitzen correctament els horaris d’accés restringit de vehicles.

Amb càmeres o sense elles, si s’avança en la identificació dels vehicles residents i es millora la senyalització dels accessos, podrem evitar l’actual caos circulatori que penalitza els residents i fa insegurs alguns trajectes.

I diem «mal anomenat», perquè un pla de mobilitat no pot limitar-se a l’arbitrari canvi de sentit de quatre carrers, sinó que ha de ser un projecte integral que atenga moltes més variables, com la logística i comercial, el transport públic, les reserves d’aparcament en superfície, l’ús de l’espai públic, etc.

Malgrat els reiterats precs d’Amics del Carme perquè es duga a terme un pla de compliment dels horaris de distribució comercial al barri, sempre se’ns diu que això ja és cosa de la Policia Local. Al respecte, hem proposat l’augment de llocs exclusius de càrrega i descàrrega.

No ens conformem amb la situació actual. Els carrers que s’han guanyat per als vianants estan molt bé. La reducció del trànsit aconseguida també, el barri és ara més humà i ens sentim satisfets d’haver contribuït a aconseguir-ho, ja que hem participat molt activament en la seva posada en funcionament.

Només falta l’ajust final amb la identificació de vehicles, la incorporació de les càmeres i el compliment d’horaris tant d’entrada al barri (zona ZAS) com de distribució de mercaderies.

Què demanem

  • Millorar la senyalització dels accessos a l’àmbit d’actuació del PMUS Ciutat Vella.
    En concret s’ha de fer ben visible en els accessos les restriccions al trànsit rodat i els horaris.
  • Establir i publicitar les zones logístiques de càrrega i descàrrega en franges horaries concretes segons la tipologia dels carrers.
  • Revisió/Reducció de la zones de via pública ocupades per aparcament en superfície de pagament i revisió/ reducció de les terrasses i mobiliari urbà
  • Identificació dels vehicles residents
  • Flexibilitzar el trànsit per l’interior del barri fent desaparèixer els bucles
  • Establir zones especifiques per als itineraris escolars.

Tal vez también te interese