És realment necessari que els parcs infantils estiguen tancats?

Cal que els parcs infantils estiguen tancats? Realment no és possible tindre un pla alternatiu perquè nens i grans es relacionen en l’espai públic, a l’aire lliure, amb seguretat?

Les AMPA d’alguns col·legis de l’Ciutat Vella s’estan dirigint als museus de la ciutat sol·licitant llocs oberts on donar continuïtat a l’activitat escolar. Col·lectius de joves organitzen tallers a la via pública per a reflexionar sobre l’ús de l’espai públic. L’IVAM organitza activitats didàctiques al jardí tot just inaugurat. La Unió Musical de Ciutat Vella està proposant organitzar concerts en places i carrers de barri.

Què fa l’Ajuntament a més de tancar parcs i prohibir activitats? Que potser és aquesta la nova normalitat que ens proposa l’Ajuntament? On s’ha quedat l’acord per a la reconstrucció social de la ciutat anunciat a bombo i platerets?

Els parcs estan en unes condicions lamentables, les propostes d’ocupació d’espais públics són directament rebutjades i la mobilitat dels vianants en molts punts, especialment en aquells amb valor patrimonial, prou limitada.

Amb perdó, i sense ànim d’ofendre, però la nova normalitat no hauria de ser això, creiem que es pot fer alguna cosa més que donar carta blanca a l’hostaleria a l’ocupació de l’espai públic.

L’Ajuntament pot i ha de contribuir a una reconstrucció de l’espai públic on els ciutadans vejan reflectits aquests nous valors i els condicionants que implica “la nova normalitat”.

L’Ajuntament ha de crear les condicions per a un ús saludable i equitatiu de carrers, places, jardins, parcs, edificis públics i solars sense un ús programat i ha de fer explicita eixa voluntat amb un ampli acord amb les seves veïnes i veïns.

En l’última reunió del Consell de la Junta de Districte es va exposar la proposta d’Amics del Carme, aprovada per unanimitat, d’instar la regidora responsable d’espai públic perquè convoque a veïns i comerciants a debatre i aprovar un ampli acord per a la promoció i ús de l’espai públic de forma justa, equitativa i sostenible.

És la mateixa proposta que recentment ja el va fer arribar a l’Ajuntament la Federació d’Associacions de Veïns de València, juntament amb la constitució de l’Observatori de l’Oci i el Turisme.


Potser també t'agrada