Els jardins i places del barri un espai d’encontre per a veïns i xiquets

Les places i jardins del barri han de ser veritables espais d’esbarjo per a la canalla de barri, llocs de trobada on fer veïnatge.

Els xiquets i xiquetes han de jugar i relacionar-se amb llibertat i per això necessitem barris condicionats i amables amb ells, especialment ara, quan hauríem d’estar preparant-nos per socialitzar al carrer amb la tranquil·litat que són llocs oberts, acollidors i sans.

A Ciutat Vella no són molts els jardins i places que hi ha, i menys que reunisquen estes condicions. Uns barrats en espinoses tanques, altres amb podes descuidades o mancats d’un manteniment i neteja continuat.

Per aquest motiu, Amics del Carme ha sol·licitat una trobada amb el Servei de parcs i jardins per fer inventari de necessitats. El parc al costat de l’IVAM és un d’ells, ja que no pot seguir sent motiu de queixa recurrent per falta de manteniment, la plaça del faller Maroto necessita des de fa anys un condicionament a fons i la plaça del Carme, una de les mes concorregudes de barri , gairebé la fan servir més els cotxes oficials que els propis xiquets.

Hi ha molt per fer perquè el nostre, siga un barri en harmonia amb la infància i amb la vida en família.

LOS ESPACIOS AJARDINADOS DE CIUTAT VELLA

Tras algunas visitas realizadas a los jardines de nuestro barrio por parte de vecinos de AMICS DEL CARME, hemos llegado, con un cierto asombro, a conclusiones que revelan los aspectos ocultos de estas zonas verdes. Ocultos, porque basta con no ver un coche encima, o un contenedor, o un poco de color verde, para pasar de largo pensando que acabamos de ver un jardín urbano.

Nada más lejos de la realidad. Nos hemos dado cuenta de que estos pequeños jardines son, en realidad, espacios residuales con un elevado coste de mantenimiento y una casi nula utilidad para el ciudadano: aquí reseñamos algunos defectos comunes a casi todos ellos:

  • Setos impenetrables, sobredimensionados y hasta ajenos al jardín mediterráneo.
  • Ausencia de arbolado generador de sombra en los duros meses del estío valenciano.
  • La no utilización del jardín para realzar ( y a veces, para ocultar) la arquitectura y los edificios circundantes.
  • La aparición en ellos de “no espacios”, lugares carecen de la función propia, estar.
  • Un mobiliario urbano de baja calidad y muy deteriorado. Hay insectos y roedores.
  • Ausencia de zonas de descanso, contemplación, lectura, conversación, reunión…propiciadas por un uso de vegetación y mobiliario adecuados.

AMICS DEL CARME ha dirigido al Ayuntamiento de València para ayudar y transmitir la experiencia en la utilización, a lo largo de los años, de estos pequeños oasis urbanos que nos permiten hacer más amable (y  más utilizable por los vecinos), un centro histórico tan sobreexplotado en tantos aspectos ajenos al bienestar del vecindario y de los visitantes.

Related Images:


Potser també t'agrada