El misteri de l’expedient del Convent Carme, o com un convent de les carmelites descalces pot acabar sent un bar de copes

Convent Carme, un jardí-restaurant-pub, s’ha convertit en un dels espais més glamurosos de la ciutat a dir de les cues que moltes nits es fan en algun dels seus accessos i dels molts esforços que realitzen els seus patrocinadors per estar presents en xarxes socials donant compte dels esdeveniments que organitza.

Però també s’ha convertit en l’exemple més palmari de la maldestre i desvergonyida política municipal sobre turisme i oci a la ciutat

Com és possible que en un bé declarat com BRL (Bé de Rellevància Local) i suposadament protegit, s’accepte que acabe transformat en un jardí barbacoa, barra de bar i saló de banquets, a més de concerts, presentacions i comiats de solter.

Des del passat mes de novembre, veïnes i veïns denuncien les múltiples molèsties que ocasiona la seva activitat. Amb un aforament declarat de 400 persones, des de principi d’any són nombrosos els atestats policials que donen compte de la realització de rases i obres en un entorn protegit patrimonialment, i igualment des de principis d’aquest any, Amics del Carme, ve demanant explicacions sobre com és possible que aquest local funcione en un entorn declarat acústicament saturat.

Reiteradament hem sol·licitat veure la documentació per la qual s’autoritza l’activitat d’aquest nou local, hem sol·licitat saber com i per qui s’ha donat tràmit a les queixes i denúncies dels veïns. Però sorprenentment l’Ajuntament de la transparència i del turisme sostenible es dedica a la pràctica de la ciència de “l’ocultisme” o, més ben dit, de l’ocultació sistemàtica de la documentació que puga donar compte de què està passant al barri i del que de veritat fa (o deixa de fer) l’Ajuntament per regenerar el Carme.

Amics del Carme ha decidit que ja està bé de preses de pèl, que ja està bé d’ignorar les queixes dels veïns. Els problemes de soroll, brutícia, males olors, de botellot, estan en augment des de fa un any, les denúncies tramitades en donen fe, com també és molt evident la “inactivitat”, el deixar fer, de l’Ajuntament. Per aquest motiu, i a partir del dia 1 de setembre, començarem a portar als tribunals de justícia les queixes no ateses, els expedients amagats, les fal·laces respostes al greu problema de “gentrificació”, de “hotelización”, del Carme

El de Convent Carme no és l’únic cas, lamentablement la ZAS del Carme està sent àmpliament incomplerta, però és el que millor retrata el “modus operandi” de l’Ajuntament: desentendre’s de les queixes dels veïns i amagar els abusos que degraden Ciutat Vella .


Potser també t'agrada