Constituïm un Grup de treball pel seguiment dels solars

Amics del Carme pren la iniciativa per recuperar veïnat i habitatges

La nova Junta Directiva de l’Associació d’Amics del Carme s’ha posat mans a l’obra. Mai millor dit!!!

Quan passegem per Ciutat Vella, en concret pels barris del Carme, Velluters, la Seu i el Mercat, evidenciem un aspecte comú en tots ells: la quantitat de buits per construir que hi ha. Alguns d’aquests solars fa DÈCADES que estan ahí, sense que l’Ajuntament haja mogut un dit per activar-los, i això que té tots els instruments legals perquè es construïsca.

Hem decidit conformar un grup de treball per a fer un seguiment de la situació urbanística en què es troba els quasi dos centenars de solars que, repartits per Ciutat Vella, són un focus de problemes patrimonials, urbanístics, de salut i de població dels nostres barris. Aquesta és una malaltia que, com la pallola, punteja i afecta a tot el nostre districte.

Amics del Carme ja li ha traslladat a la regidora d’Urbanisme la proposta d’activar el Registre Municipal de Solars i Edificis a Rehabilitar (RMSER). No va ser fins al final de la legislatura passada que en van incloure uns quants però és insuficient. Passa el temps i tot continua en el mateix punt.

Aquelles veïnes i veïns que tinguen coneixement d’algun edifici abandonat i sense residents, i que pensen que caldria mobilitzar-lo per aportar més oferta d’habitatges a Ciutat Vella, poden passar-se pel nostre local i ho parlem.

L’objectiu d’aquest Grup de Treball és la promoció de nous habitatges, l’augment de la població resident, la salubritat dels nostres carrers i la millora patrimonial de Ciutat Vella com a centre històric de primer nivell.

Així, Ciutat Vella serà més habitable i aquells que ens visiten s’enduran la millor imatge del nostre centre històric.

 

Related Images:


Potser també t'agrada