Condicionament i sanejament de la plaça centenar de la ploma

Creiem que és raonable i possible protegir l’arbre i també als xiquets en un mateix projecte, en canvi, no fer-ho és incomplir obertament amb el mandat dels pressupostos participatius

Hi ha al Carme un arbre immens i monumental, un ficus macrophylla, que des de fa anys és objecte de mil gosseries, i no només perquè habitualment es faça servir i abuse d’ell com pipi-can, sinó també per la mala vida que li donen les fogueres, els grafits o els ocasionals indigents que el fan servir com a habitatge.

Al costat d’aquest gegantesc ficus hi ha també una zona de jocs per a nens que no corre millor sort. Zona botellot nocturn un dia sí i un altre també, sol esclarir envoltada de rastres d’orins, xeringues, condons, gots, ampolles i, per si fos poc, també de puces.

Aquest va ser el motiu que va impulsar als veïns i veïnes de l’entorn, al col·lectiu de mares i pares del barri i a l’associació de veïns a promoure el condicionament i sanejament de l’arbre i del seu entorn. I va ser en 2016, en el marc dels pressupostos participatius decidimVLC d’aquest any, que aquest projecte va ser votat majoritàriament i aprovat amb el propòsit de convertir l’arbre i la zona de jocs contigua en una zona exclusiva i protegida.

Però tristament, després de 3 anys de dubtes i propostes contradictòries per part de l’Ajuntament, hem de denunciar que en aquest període ja s’ha reposat la tanca de l’arbre fins a dues vegades sense que s’haja fet res seriós ni per protegir l’arbre de les deposicions dels gossos, ni als nens de les deixalles de les nits de botellot.

Pitjor encara, el deteriorament de l’entorn del parc infantil s’ha vist ara agreujat per l’aparició de vehicles que utilitzen la plaça com a lloc de pas davant el guirigall de circulació creat a la zona.

És per tot això pel que els mateixos que vam promoure el projecte seguim reclamant a l’Ajuntament el compliment integral de la proposta acordada: “Restauració d’un espai del barri per als nens, mares i pares i gent gran. Eliminar les barreres arquitectòniques, i dotar d’una zona verda al voltant del ficus centenari com a emblema del barri” (VLC-2016-303).

Aquesta va ser la proposta votada i aquesta és la que volem ja, d’una vegada, el seu compliment.

Considerem que és necessari (i viable) perimetrar i aïllar tant el parterre que envolta l’arbre com la pròpia zona de jocs; dotant així, a aquest espai, del mateix nivell de protecció del que ja gaudeix l’altre ficus macrophylla, també monumental, que hi ha al costat, al pati de la Residència Raga i que proporciona ombra i entreteniment als ancians residents.

Insistim, creiem que és raonable i possible protegir l’arbre i també als xiquets en un mateix projecte, en canvi, no fer-ho és incomplir obertament amb el mandat dels pressupostos participatius.


Potser també t'agrada