Imaginem Ciutat Vella d’aquí a 15 anys

 Imaginem Ciutat Vella d’aquí a 15 anys
 Col·loqui amb els arquitectes urbanistes
 Fernando Gaja i Carles Dolç

 Dimecres, 25 de gener a les 19 h, a l’IVAM

Reprenem el darrer acte d’aquesta acció ciutadana amb un col·loqui  perquè ens parlen sobre com imaginen el futur de Ciutat Vella.

Solars i Memòria a Ciutat Vella
Conèixer el passat per imaginar el futur

Els solars de Ciutat Vella porten ja tant de temps en l’estat actual de ruïna i desolació que formen part del nostre paisatge, com una cosa natural, amb els arbres, les palmeres i les pedres mil·lenàries.

Amb el projecte Solars i Memòria, Amics del Carme ens vam proposar teixir un fil imaginari que unira els solars. Un fil amb què embastar històries sobre els seus usos passats, sobre la gent que els van habitar, per a saber el seu estat actual i per a imaginar el seu possible futur.

Vam quedar en quatre ocasions per a recórrer els carrers dels barris del Carme, de Velluters, del Mercat i de la Xerea, a la recerca de la memòria que guarden i de mirar d’una altra manera aquestes anomalies urbanístiques de passats múltiples i funcionalitat perduda, aquests buits sense més ús que acumular vegetació i oblit.

Aquesta acció és una invitació a mirar-los com a espais necessàriament en trànsit, provisionals i, en tot cas, com socialment útils.

A tall de conclusió de les nostres passejades per Ciutat Vella hem volgut convidar a dos dels autors del llibre UN FUTUR PER AL PASSAT. UN DIAGNÒSTIC PER A LA CIUTAT VELLA DE VALÈNCIA, a un col·loqui sobre la vigència de les seves propostes. Un llibre que va inspirar aquesta acció ciutadana.

   *** Accés lliure fins a completar aforament
   *** Reserva la teua plaça en veins@amicsdelcarme.com 


Potser també t'agrada