Ciutat Vella: Àrea de Preferència Turística


Volem un barri per viure-hi, no un decorat de pel·lícula per a turistes.
 
Hem donat testimoni que les coses no s’estan fent tan bé com es podria. Cal posar una mica més d’atenció a les persones que viuen al barri, que el mantenen viu.

Facilitar la mobilitat als residents no augmentaria significativament el trànsit pel barri i sí que ajudaria a fer-lo més amable i accessible.

Però això, pel que sembla, no entra als plans de l’Ajuntament. Tot i que tots els informes donen compte de l’excessiva terciarització de Ciutat vella, de la necessitat d’aplicar mesures per afavorir la residencialitat.

La intransigència, l’autoritarisme és la marca d’un govern que va despertar moltes esperances i acabarà sent la punta que li faltava per acabar sent un aparador turístic.

Els residents als carrers adjacents a la zona de trànsit controlat no han de ser exclosos, els centres escolars han de poder gestionar les necessitats logístiques i d’accessibilitat igual o millor que els comerços o els hotels.

La prioritat residencial s’ha de concretar en mesures que faciliten la mobilitat i la convivència dels residents, no només la dels turistes.

És clar que cal fixar una Àrea de Prioritat Residencial per contenir la pressió del trànsit de vehicles sobre Ciutat Vella, una àrea que alhora promogui i faciliti l’arrelament de les famílies i la convivència veïnal.

 

Potser també t'agrada