Carmen Calvo presta una imatge de la seva obra per promocionar el caràcter residencial del Carme

Al carrer d’En Borràs, una paret mitgera d’un solar pròxim a una antiga torre de la muralla àrab acull des de l’1 de novembre de l’any passat un treball de l’artista valenciana Carmen Calvo que porta per títol Inter(valo). Es tracta d’una fotografia de 6 metres d’alt i 4 d’ample que reprodueix la imatge d’un armari amb objectes i paraules inesperats en el seu interior, una imatge que dispara la imaginació de l’transeünt i l’obliga a mirar el lloc d’una altra manera.

Hui esta imatge és també el suport d’un bo-ajuda per finançar una campanya en defensa del caràcter residencial del Barri del Carme.

L’associació de veïns i veïnes Amics del Carme comença així una recollida de fons per fer front a les despeses de les campanyes que porta a terme amb altres col·lectius, com Veïnat en Perill d’Extinció, denunciant “l’hotelizacio” de Ciutat Vella i la privatització de l’espai públic.

El proper 30 de novembre, a les 12 hores de dissabte, al mercat de Mossèn Sorell, farem la presentació oficial de el bo-ajuda. Es tracta d’una sèrie 250 postals numerades i signades per la mateixa artista que tindran un preu de sortida de 50 €.

Amics del Carme convida a veïns i veïnes a sumar-se a aquesta presentació que volem que sigui un acte d’afirmació per un barri per viure i gaudir la ciutat.

Una enorme fotografia d’un armari-instal·lació evoca, de forma poètica i alhora reivindicativa, la memòria del paratge i el rastre misteriós de les coses

L’obra Inter(valo) s’inscriu en la sèrie d’instal·lacions de vitrines i armaris d’objectes en els quals l’artista compon la seva visió de món. La seva ubicació en un entorn carregat d’història i en un lloc on l’absència, multiplica la seva capacitat d’evocació i els seus significats.

Carmen Calvo pertany a la generació que va renovar l’art espanyol a la fi dels anys setanta. La seva obra està present en nombrosos museus i col·leccions nacionals i internacionals. L’artista ha desenvolupat un llenguatge personal amb arrels en l’art povera, l’informalisme abstracte, el pop o el surrealisme a través d’una obra caracteritzada per la barreja de materials i tècniques així com per l’apropiació d’objectes vinculats a la memòria personal i col·lectiva , objectes que ella recupera i manipula proposant, amb això, un nou relat i una nova manera de mirar.

L’artista volia intervenir en un lloc que recorre cada dia per anar al seu estudi. La dotació de el Premi Nacional d’Arts Plàstiques que li va ser atorgat fa dos anys assegurava el finançament del projecte, mentre que l’acord de l’propietari de la mitgera i la col·laboració dels veïns de la muralla, han acabat per fer-ho possible.

“La intervenció vol ser un homenatge personal a un entorn que m’és molt familiar i, a el mateix temps, reivindicar el valor patrimonial d’aquest barri i la necessitat de conservar-lo”, ha explicat. La intervenció part també del desig de l’artista d’estar més present al carrer, “en temps tan difícils com els que estem vivint, és recomanable que els artistes sortim dels nostres estudis i ens relacionem més intensament amb l’exterior”.

Related Images:


Potser també t'agrada