Barri de VELLUTERS: Abandonats a la seva sort

Mentre l’Ajuntament llançava davant els mitjans la seva campanya “informativa” contra l’explotació sexual “Ni pagues, ni calles”, al barri de Velluters, al capvespre, els puteros feien una llarga cua davant del número 9 del carrer Viana, per descomptat sense mantindre les distàncies de seguretat i sense mascareta, i sense un sol agent de l’autoritat que fes respectar les normes anticovid. A l’vespre l’activitat no cella, només canvia de format i s’estén fins a l’avinguda de l’Oest on dones de totes les edats ofereixen els seus serveis que consumixen, si és el cas, en el mateix prostíbul del carrer Viana. Ara l’activitat és nocturna i diürna.

La insòlita pau que es va viure entre aquests carrers del barri de Velluters durant el confinament s’ha esfumat per complet, tornant a una normalitat renovada que no nova: Trapichoc de drogues, baralles i prostitució.

Sí, tripijoc, baralles i prostitució, tot i que el regidor de Seguretat Ciutadana intentés negar aquesta trista realitat en l’últim Consell de la Junta de Districte de Ciutat Vella. També va afirmar el sr. regidor que en Velluters no hi ha cap puticlub, deu ser per això que des que va acabar el confinament han desaparegut les patrulles tant de la Policia Local com Nacional que tenien apostades abans de la pandèmia.

El 7 de setembre Amics de l’Carme, va presentar davant la Generalitat i l’Ajuntament una denúncia per emergència sanitària demanant que es ordenés el cessament de l’activitat de l’prostíbul que dóna cobertura a el tràfec que es viu dia i nit, doncs entenem que l’activitat dels prostíbuls, reglada o no, està prohibida per les normes de prevenció de l’COVID 19, a l’igual que l’activitat de les discoteques i pubs.

És evident que l’Ajuntament ha decidit abandonar aquests carrers i la seva gent a la seva sort, es desentén de les prostitutes, dels xiquets que per allà corren i dels veïns. Des del dia 7 de setembre, pràcticament tots els dies, veïns i membres d’aquesta associació han estat trucant per telèfon a l’Ajuntament i al propi regidor sol·licitant ser escoltats i volent saber quins eren els plans de l’Ajuntament per acabar amb aquesta situació sense cap resposta, mes enllà de marejar demanant-nos papers i més papers.

La indiferència i la passivitat de la qual fan gala entenem que és delictiva i haurem d’actuar en conseqüència, tot menys quedar-nos de braços creuats mentre l’Ajuntament es dedica a convocar rodes de premsa de molt dubtosa efectivitat.


Potser també t'agrada