Amics del Carme llança la campanya Ciutat Vella oberta i saludable

Com preparar Ciutat Vella per a la Nova Normalitat

Caminem cap a una Nova Normalitat que volem afrontar amb confiança i seguretat per a tothom. No es tracta de l’aforament dels locals d’oci, es tracta de fer compatibles i saludables tots els usos de barri: fer una copa, jugar, passejar, anar a l’escola, comprar, viure i relacionar-se. I tot això mantenint la distància de seguretat i les normes socials que la persistència de la pandèmia exigeixen. Es tracta que tothom, veïns, comerciants, hostalers, treballadors, visitants i turistes estiguen tranquils i confiats. És una responsabilitat que ens implica a tots, inclòs l’Ajuntament.

Per aquest motiu Amics del Carme llança una enquesta especialment als veïns però també als que treballen o la gaudeixen a fi de recollir les seves propostes per construir la Nova Normalitat. L’associació planteja algunes propostes que demana completar i valorar.

  1. Donar prioritat al vianant davant d’altres formes de mobilitat, el que requereix un control efectiu del trànsit rodat, instal·lant d’una vegada les càmeres de control de vehicles. Garantir un ample de pas no inferior a el 3 mts en tots els carrers de manera que les persones puguen desplaçar-se per elles segures i sense obstacles.
  2. Mantenir nets i en condicions els jardins i places, preservant-com espais de trobada i de joc.
  3. Monitoritzar els fluxos d’accés de persones a Ciutat Vella per tal de prevenir concentracions excessives de persones que impliquen riscos per a la salut.
  4. Assegurar la transparència i la corresponsabilitat de la Junta de Districte en el compliment de les mesures necessàries per garantir la seguretat i la tranquil·litat de tots.

Aquestes mesures es matisaran i complementaran amb les respostes que s’aporten a l’enquesta que Amics del Carme comença a distribuir a partir de huí.

Aquesta campanya de recollida d’opinions, conclourà amb una un berenar-assemblea el dia 30 de juny, a les 7 de la tarda al Parterre (Pl Alfons el Magnànim).

La Nova Normalitat no és només responsabilitat individual. L’hem de construir entre tots en l’espai que compartim i en què interactuem al barri.

I és responsabilitat de l’Ajuntament vetllar perquè Ciutat Vella siga un lloc fiable, obert i saludable.

i tu, què en penses?

Si vols pots descarregar-te l’enquesta (i remetre-la per correu o WhatsApp) o bé, emplenar-la aquí mateix amb aquest senzill formulari.

Com vulgues

Related Images:


Potser també t'agrada