Amics del Carme demana més presència policial i postes sanitàries durant la nit a Ciutat Vella

Al previsible augment de les molèsties per soroll i brutícia, que almenys veïns i hostalers donàvem per fet que hi hauria a Ciutat Vella, hem d’afegir el de la inseguretat ciutadana. De nou tornem a sentir parlar de la zona del Tossal i els seus voltants com a zona de guerra pel nombre d’incidents que es produeixen cada setmana. I no és l’únic punt negre dels nostres barris.

Amics del Carme ha sol·licitat la convocatòria de la Mesa de Treball de la ZAS del Carme per conèixer les mesures de seguretat i previsions tant de Policia Local com del Servei d’Activitats.

També s’ha sol·licitat debatre en l’esmentada comissió les següents propostes:

  • Augment de la vigilància policial.
  • Col·locació de tres punts de primers auxilis per atendre ferits, crisis etíliques i d’ansietat.
  • Augment de l’nombre de sonòmetres col·locats al barri per obtenir dades més fiables de les fonts d’emissió del soroll.
  • Campanyes d’informació i sensibilització social sobre la contaminació acústica.

La sol·licitud urgent d’aquesta mesa ve motivada pels nombrosos incidents dels quals estem sent testimonis (i gairebé també víctimes) els veïns i les veïnes dels barris compresos en l’àmbit ZAS, zona acústicament saturada del Carme: baralles, botellots, incompliments horaris, problemes de mobilitat, molèsties de matinada, brutícia i, ara, també ferits per gresques i baralles.

Estem convençuts que aquests fets ocorren perquè no s’apliquen les mesures preventives previstes en la pròpia declaració de ZAS, i en concret una major presència policial, control d’horaris i llicències, campanyes de sensibilització social i limitacions al trànsit de vehicles.


Potser també t'agrada