Amics del Carme considera que l’ús de l’espai públic a Ciutat Vella està fora de control

S’evidencia igualment una manca de tutela responsable sobre les obres en béns amb valor patrimonial, només s’actua quan hi ha denúncia, i de vegades, ni això …

Amics del Carme demana el cessament immediat de l’activitat de Convent Carme, una auditoria sobre com s’han gestionat els tràmits de llicència d’obertura i obra i que es depuren responsabilitats: Són una mica més que “defectes” de tramitació, hi ha inactivitat i deixar fer  

A la reunió mantinguda huí, 13 de setembre, amb la regidora d’activitats i espai públic li hem presentat una col·lecció d’imatges preses pels veïns i veïnes de Ciutat Vella en què s’evidencia la sobresaturació de l’espai públic per l’abús d’ocupació amb taules i cadires, en el cas de les terrasses de bars, però també per tot tipus d’entrebancs (bicicletes, expositors, mercaderies, cartells publicitaris, etc.)

Li hem reclamat la creació d’una comissió de seguiment per a l’esponjament dels carrers i places saturats i li hem proposat una sèrie de criteris objectius per reduir la sobreexplotació de l’espai públic.

Igualment hem expressat la nostra queixa per la “censura” imposada de facto en l’accés als expedients d’apartaments turístics, hotels i bars … ..

Portem mesos reclamant documentació bàsica i indispensable per fer la nostra feina de defensa dels interessos dels veïns i promoure el caràcter residencial del barri davant de la galopant turistificació. Ens preguntem què té a veure la Llei de Protecció de Dades per saber perquè hi ha en funcionament un nou local en plena ZAS, per saber perquè en un Bé de Rellevància Local s’ha consentit que es convertisca en una barbacoa que fa que tot el veïnat de al voltant es vaja al llit amb olor de sardina, a casa seua.

Com és possible que les obres només es paralitzen quan hi ha denúncies pel mig i es donen per bons documents que sens dubte són insuficients i en ocasions falsos. Qui a l’ajuntament s’està encarregant de mirar a una altra banda.

Amb la peregrina excusa de la llei de protecció de dades l’ajuntament ha aconseguit un autèntic apagada informativa sobre multitud d’expedients que fet i fet s’han de paralitzar per greus defectes de forma.

En concret hem sol·licitat la llista d’hotels i apartaments que tenen sol·licitada llicència d’activitat, ja que tot i aparent moratòria cada dia comencen noves obres sense que sapiguem com ni per què.

Hem demanat la llista de locals afectats per l’àmbit de la ZAS.

Però, sobretot, hem demanat més respecte per al treball del moviment veïnal que en ocasions es veu torpedinat des del propi ajuntament.

Related Images:


Potser també t'agrada