Fridays For Future

El pròxim 24 de maig tindrà lloc una mobilització i vaga internacional pel clima, just dos dies abans de les Eleccions Europees, una data clau per a la lluita contra el Canvi Climàtic.

A València, a més de la vaga, convoquen una manifestació a les 18.00 hores que eixirà de la plaça de la Mare de Déu i a la qual ens agradaria convidar-vos.

Per què una mobilització internacional pel clima?

Ens trobem davant una crisi climàtica i ecològica. Segons l’ONU i l’IPCC (Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic) estem a 11 anys de què els efectes del Canvi Climàtic siguen irreversibles. En la nostra opinió, és necessari que es declare l’Estat d’Emergència Climàtica i es duen a terme mesures per a la mitigació i adaptació als efectes derivats del Canvi Climàtic.

Unes 200 espècies s’extingeixen al dia. Si el nivell del mar augmenta un centímetre més, 10 milions de persones hauran d’abandonar les seues cases. La regió mediterrània serà una de les zones més afectades per la desertificació i la sequera. La pol·lució de l’aire causa entre 6 i 7 milions de morts prematures a l’any… I si en 2030 no s’han reduït al 50% les emissions mundials de CO₂, començaran a produir-se reaccions que retroalimentaran i agreujaran la crisi climàtica. Açò no ho diu Fridays For Future, sinó estudis científics.

No estem disposades a resignar-nos. El passat 15 de març vàrem ser més d’1,5 milions de joves en 2083 ciutats de 125 països de tot el món. A Espanya vàrem ser 50.000!

Volem eixir una vegada més als carrers amb molta força el 24 de maig, perquè la Justícia Climàtica no pot esperar. A més, en el nostre cas coincideix que el dia 26 seran eleccions municipals, pel que creiem convenient reivindicar que necessitem començar a abordar aquesta crisi climàtica en totes les escales. Eixim als carrers per nosaltres, però també per vosaltres, per tu, per les persones que no poden fer-ho, per totes les espècies i ecosistemes que són fonamentals per a la vida. Per la nostra casa comuna, el planeta Terra.

Si voleu adherir-vos a la manifestació, per favor, feu-nos-el saber. Vos demanem que ens ajudeu amb la difusió. Vos hem adjuntat els cartells i també podeu utilitzar els següents hashtags: #FridaysForFuture, #FridaysForFutureValencia, #24MxClima #24MxClimaValencia. Ens agradaria també que penjàreu a xarxes socials un xicotet vídeo o foto convidant a tot el món a unir-se a la mobilització del 24 de maig.

Tots junts exigirem que es declare al nostre país un Estat d’Emergència Climàtica! Perquè, com diu Greta Thunberg, no es pot resoldre una crisi si no es tracta com una crisi.

 

https://www.instagram.com/fridaysforfuturevlc/?hl=es

https://www.facebook.com/FridaysForFutureValencia/ 

https://twitter.com/for_valencia 

maig 24 @ 18:00
18:00 — 19:00 (1h)

Plaça de la Verge

Related Images: